Tuesday, September 5, 2017

BAHAGIAN-BAHAGIAN DALAM PREMIUM BEAUTIFUL


Basically, Premium Beautiful ada 3 bahagian untuk dikategorikan sebagai 1 set lengkap iaitu:
 • Long Bra
 • Waist Nipper
 • Long Girdle

 Setiap satu bahagian ni ada kelebihan dan fungsinya masing-masing.
Bahagian I – Long Bra
Long Bra Premium Beautiful
LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC (BLACK)
LongBra_PBElegance
LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE (SILVER)

Fungsi Utama Long Bra
 • Ada 3 keping jahitan cup bra yang ber'stereoskopik' yang dapat menolak breast kita ke atas, dan menyokong serta menetapkan kedudukan breast kita. Kalau pakai Long Bra Premium Beautiful ni breast yang agak besar pun memang terletak elok dan kemas je. Tak akan bergoyang-goyang walaupun kita berjalan dengan agak laju dan cepat. Sesuai sangat untuk wanita yang ada breast yang agak besar.
 • Ada rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan breast kita.
 • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat selaraskan perut yang menonjol serta meningkatkan kontur breast. Bahagian ini sangat membantu untuk kurangkan masalah perut buncit.
 • 2 batang keluli yang berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
 • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat selaraskan lemak yang berlebihan. Ini untuk mengalihkan lemak pada bahagian belakang badan, kembali ke hadapan badan, supaya no more double breast.
 • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik. Part ini paling best, sebab bila kita pakai Long Bra Premium Beautiful, memang bahagian belakang badan kita akan jadi flat. No more extra breast / fat di bahagian belakang badan kita. Tiada lagi lemak-lemak terbonjol keluar, walaupun kita memakai pakaian yang agak longgar apatah lagi pakaian yang fit dengan badan kita (contoh pakaian yang berbentuk uniform).
 • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk
 • 3 pasang cangkuk untuk membuat penyelarasan yang sesuai.
Fungsi Bahagian Hadapan Long Bra
 • Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong breast.
 • Lace ‘Cup’ Premium Beautiful ni ada keanjalan tau untuk elakkan breast kita dari melimpah keluar (terbonjol). Untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi (breastfeeding), hanya perlu tarik cup bra ke bawah je untuk keluarkan breast. Ini untuk elakkan breast kita daripada jatuh. Teknologi Far Infra-Red Rays (F.I.R)  yang terdapat di sini juga akan membantu supaya air susu kita tidak akan menitis-nitis atau berhenti malah akan mengoptimumkan lagi perkilangan, di mana air susu tidak terlampau berlebih dan tidak juga berkurang. Erti kata lain, dapat elakkan kita daripada terkena bengkak susu. Ouchh! Sakit tuh..
 • 2 batang keluli bermemori (kiri dan kanan di tulang rusuk) berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan. Badan akan terbentuk menjadi kon shape , pinggang akan mula terbentuk sekali gus membuatkan korang kelihatan mantap di sini.
 • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan bra dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur breast. Haa.. kalau nak tahu, teknologi F.I.R. paling banyak ada kat sini untuk pembakaran lemak yang maximum atas perut yang buncit. Kalau ada masalah perut yang agak buncit, Insya Allah, Long Bra Premium Beautiful mampu membantu mengurangkan masalah kebuncitan itu.
Fungsi Bahagian Belakang Long Bra
 • Kedudukan dan bentuk tali yang tidak mudah jatuh (kebanyakkan jenama lain akan gagal disini). Tali ini tidak menganjal bertahun-tahun lamanya. Tidak berbekas seperti anda memakai bra biasa. Keselesaan sepanjang hari. Tali bra yang boleh diketatkan atau dilonggarkan ikut keselesaan masing-masing.
 • Rekaan bentuk “U” pada bahagian belakang bra bukan sahaja dapat menyerlahkan pandangan kurus (lemak akan menjadi tipis di sini) dari belakang badan malah juga mempercepatkan pembentukan (instant shaping) dan juga menambah kontur bahagian belakang badan. Ajaibnyer, LEMAK DEGIL yang tebal akan hilang sebaik sahaja you all memakai secara peraturan. Paling best, bila lemak bahagian belakang sudah dialihkan, bahagian belakang you all akan jadi flat dan lemak pun tidak bergegar-gegar atau terbuai-buai gitew, haa.
 • Rekaan 3 laras cangkuk membolehkan you all membuat penyelarasan yang sesuai. Bila you all berubah ke cangkuk yang terakhir (ke-3), TAHNIAH! Dee ucapkan kerana memang banyak perubahan dah berlaku kat you all. Jangan percaya! Cuba jer dulu..
 • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang bra dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang, masalah badan besar juga turut boleh diatasi. Lemak-lemak kat sini akan mencair dan dibakar tanpa sedar. Jika you all 'GEMUK', you all akan kelihatan ada ‘cutting’ di sini- 5 minit ‘instant result’.
Kelebihan cup Long Bra / Short Bra Premium Beautiful:
Untuk info berkenaan dengan Premium Beautiful Short Bra, you all boleh click sini: Pengenalan Kepada Premium Beautiful Short Bra.
Untuk pengetahuan you all, Cup Bra Premium Beautiful TIDAK SAMA dengan cup bra biasa ok, sebab, cup Bra Premium Beautiful berbentuk pyramid, bukan berbentuk bulat seperti cup bra biasa tau. So, apa kelebihan cup bra berbentuk pyramid ni? Kalau you all perhatikan semula, bila kita pakai bra yang biasa, nipple breast kita akan terpenyet atau tertekan ke dalam.
Berbeza sangat bila you all pakai cup bra yang berbentuk pyramid, cup bra bentuk ni akan memberi ruang pengudaraan kepada nipple you all. So, bila ada pengudaraan, lama-kelamaan, nipple you all akan jadi lebih cerah dan kembali kepada warna kulit badan kita yang asal.
Nipple tidak akan tertekan, so, dengan ini membenarkan peredaran darah yang lebih sempurna. So, from there, Insya Allah, dapat mencegah ‘BREAST CANCER’ atau kanser payudara. Insya Allah, mencegah lebih baik daripada mengubati kan.
Bukan itu jer, cup Long Bra / Short Bra Premium Beautiful ni memang boleh support breast kita, tidak kisah la hat yang kecil ke atau hat yang BESAR tu. Terletak elok je tau dalam cup bra. Tidak bergoyang-goyang sana sini.
Sebenarnya, penting sangat untuk kita memilih saiz bra yang tepat mengikut bentuk breast kita. Sebab, kalau tersalah pilih, akan mengundang banyak masalah kesihatan kepada badan kita sendiri. Boleh baca entry ini untuk lebih details: Kesan Kepada Kesihatan Jika Salah Memilih Saiz Bra.
Bahagian II – Waist Nipper
Waist Nipper Premium Beautiful
WAIST NIPPER PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC (BLACK)
Premium Beautiful Elegance - Waist Nipper
WAIST NIPPER PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE (SILVER)

Fungsi Utama Waist Nipper
 • Ada 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan. Sebab itu Waist Nipper ni amat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah berkaitan dengan tulang belakang, seperti back pain (sakit pada bahagian belakang badan), slip disc, scoliosis dan etc.
 • Reka bentuk ergonomik yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik. Pinggang you all lebih senang terbentuk dan kelihatan ramping bak kerengga (instant shapping).
 • Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
 • Reka bentuknya yang flexible dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang. You all takkan rasa jalan macam robot ok. Memang very flexible, sehinggakan you all boleh bersenam and bersilat bila pakai Waist Nipper ni.
 • 3 pasang cangkuk membolehkan you all membuat penyelarasan yang sesuai.
 • Perhiasan Berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

Bahagian III – Long Girdle
Long Girdle Premium Beautiful
LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC (BLACK)
Premium Beautiful Elegance - Long Girdle
LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE (SILVER)
Bahagian yang paling Dee suka antara ketiga-tiga ni, sebab once pakai, memang lemak area bahagian perut akan kempis sedikit. Fuh, itu belum lagi pakai one complete set. Memang sedap sangat, sebab lemak area punggung  terletak kemas and tidak bergoyang-goyang.

Fungsi Utama Long Girdle
 • 32 keping jahitan 'stereoskopik' yang menggunakan teori tekanan untuk tumpukan kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
 • Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik. Memang punggung you all akan jadi lebih mantap dan lebih ‘up’.
 • Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik. Yang ni part paling best, sebab lemak peha tidak berlaga-laga sesama sendiri. Kalau peha yang besar, keadaan ini sangat normal, sehingga boleh melecet, jadi merah-merah area peha yang berlaga tu and paling teruk ada yang sampai boleh luka tau.
 • Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
 • Perhiasan Berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
 • Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.
 • Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.
 • Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Jangan tak tau, part ni memang direka khas untuk keselesaan di bahagian sulit kaum wanita.
 • Penggunaan renda (lace) yang flexible dapat mengelakkan Long Girdle ni daripada tergulung dan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha you all.
Fungsi Bahagian Hadapan Long Girdle
 • Lubang angin akan memberi kesan selesa yang berpanjangan, mengawal keputihan, fungus dan bau yang tidak menyenangkan. You all akan sentiasa rasa ‘hygenic’.
 • Di mana fabrik yang paling tebal berada, di situ lah teknologi Far Infra-red Rays (F.I.R.) paling banyak berada. Ini akan memberi kesan maksimum terhadap pembakaran lemak tebal di perut. Di samping itu, ia akan memberi kesan memampat serta mengemaskan lemak-lemak yang menggeleber. So, dapat mengurangkan masalah perut buncit.
 • Rekaan mampatan dwi-lapisan berfungsi menyelaras lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
 • Renda exclusive yang tahan lasak dan kawasan sekitarnya sangat unik. Tidak akan bergulung, melipat atau tertarik ke atas seperti girdle lain. You all tak perlu turunkan kaki girdle sebab automatik girdle tu akan menetap kat situ dari start pakai sehinggalah waktu ditanggalkan. Seriously, Long Girdle Premium Beautiful memang tidak akan bergulung.
Fungsi Bahagian Hadapan Long Girdle
 • Love Shape’ nipis untuk membentuk pinggul yang seksi lagi montok dan menaikkan pinggul (uplift). Menjadikan punggung lebih sexy dan menawan. Auww!
 • Penggunaan renda yang flexible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.
 • Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna. So, tiada lagi masalah peha berlaga ketika berjalan. Memang masalah peha berlaga-laga ini sangatlah tak selesa. Sampai melecet pun ada.
Kelebihan Long Girdle Premium Beautiful
 • Mencegah kanser rahim / serviks.
 • Mengecutkan cysts / fibroid jika dikesan di peringkat awal.
 • Menyokong sistem peranakan (naikkan rahim yg jatuh).
 • Menyuburkan dan menyihatkan rahim.
 • Menyeimbangkan hormon (betulkan hormon)
 • Membantu menyelesaikan masalah haid yang tidak teratur dan masalah senggugut yang teruk.
 • Mengurangkan masalah keputihan.
Memang Dee sangat-sangat sarankan wanita di luar sana  untuk memakai Long Girdle Premium Beautiful ni, especially yang bekerja secara duduk sepanjang masa. Sebab pemakaian Long Girdle Premium Beautiful ni juga boleh mengurangkan masalah punggung lebar.
Premium Beautiful Elegance
Kalau you all nak tahu price Premium Beautiful untuk badan you all, you all boleh ambil measurement berdasarkan link ini: Premium Beautiful – Ukuran, Pemakaian & Penjagaan, and after that, you all boleh 
Whatsapp DEE @ 013 – 305 1982 (Dee) untuk  tentukan sizes and price Premium Beautiful you all. Sebab harga Premium Beautiful ini bergantung kepada size setiap bahagian, and which version yang you all nak.
Ada yang kata, Premium Beautiful ini harganya agak tinggi. Bagi Dee, harga Premium Beautiful ini sebenarnya agak BERPATUTAN. Tidak terlalu mahal (mahal lagi iPhone you all), and tidak juga dikategorikan sebagai terlalu murah. Sebab Dee pandang pada long term. Cuba you all bayangkan, material Premium Beautiful ini boleh diguna pakai selama bertahun-tahun, and boleh plak dihantar baiki secara PERCUMA kalau ada sebarang kerosakan. Yup! Free of Charge jer..Best kan? Kalau difikirkan balik, especially untuk kesihatan dalaman kita, sebenarnya Premium Beautiful ini boleh dikatakan agak MURAH sebenarnyer.
Kalau you all nak tau apa lagi yang Premium Beautiful ni boleh bantu, you all boleh baca link ini: Lain-Lain Mengenai Premium Beautiful. 
Memang terlalu banyak sangat testimonial Premium Beautiful di luar sana, merangkumi setiap aspek daripada berpantang hingga ke reshape badan, period tidak teratur, membantu menyuburkan rahim, slip disc and banyak lagi.
Pastikan dapatkan Service Consultation PERCUMA tentang Premium Beautiful dari Dee ya.
In case kalau you all ada any other questions about Premium Beautiful, boleh directly contact Dee at: 013-305 1982 (Dee), or you can always email me atradhiahrajimin@gmail.com 

Dee sedia bantu you all untuk sentiasa tampil cantik dan sihat.

xoxo,
Radhiah Rajimin
Your No. 1 Certified Premium Beautiful Expert

No comments:

Post a Comment

BAHAGIAN-BAHAGIAN DALAM PREMIUM BEAUTIFUL

Basically, Premium Beautiful  ada  3 bahagian untuk dikategorikan sebagai 1 set lengkap iaitu: Long Bra Waist Nipper Long Girdle ...