Saturday, May 6, 2017

SABUN MAGIK SABUN EZICLEAN SERBUK PENCUCI PEKAT LAUNDRY

Assalamualaikum WBT..
Hai korang.. Post kali ni Dee nak cerita pasal salah satu tugas hakiki Dee as a Mompreneur ni.. Tugas paling wajib semua ibu-ibu kat luar sana kene buat hari-hari.. haa..cer teka ape dia kalo ibu-ibu sume pandai..
Yup! Membasuh, Mencuci dan Menyental.. (3M)..haha


Kalau ibu-ibu yang dok kat rumah, hari-hari ada ja kain yang nak dibasuh.. kalau ibu-ibu yang bekerja pulak kadang-kadang 3hari sekali membasuh takpun pool kan semua kain, hujung minggu baru basuh beramai-ramai kann..

Tapikan Dee nak tanya sikit, ibu-ibu nak tak buat kerja senang??
Senang bila basuh kasut sekolah anak, Senang bila tak payah lagi sental kesan kotoran degil, Senang hati bila tengok semua jadi bersih mengerlip..
Ibu-ibu hanya cuma perlu...
"RENDAM RENDAM BERSIH"

Haa..ni yang best nya Sabun EziClean yang Dee guna ni 👍👍👍


EziClean Laundry, EziClean Floor & Toilet, EziClean Dishwash
Meh sini Dee nak share apa yang terbaik sangat pasal Sabun EziClean ni sampai buat ibu-ibu kat luar sana dah tak pandang lagi sabun-sabun basuh baju yang melambak kat pasaran sekarang ni.

Jujur Dee bagitau yer, kalau bab membasuh kasut sekolah yang kepam tu ke, baju kotor yang ada kotoran-kotoran degil (minyak, karat, coklat, darah..etc) yang susah nak hilang tu, memang Sabun Eziclean ni magikkk sesangatttt 😍
Apa tak nya? Tak payah dah ibu-ibu nak bersusah payah berusaha tenyeh sangat sampai nak terkeluar otot-otot kat tangan tu kann..hihi
Untuk yang tak pernah dengar pasal Sabun Eziclean ni, thanks tau sudi jengah blog Dee yer. Dee terangkan sikit lah apa dia Sabun Eziclean ni kan, kenapa sampai jadi viral orang panggil dia #SabunMagik nihh
Dee percaya, ramai ibu-ibu yang macam Dee jugak pening nak fikir macam mana lagi laa cara nak putihkan baju dan kasut sekolah anak-anak. Jenuh juga nak sental daki-daki pada celahan leher baju sekolah anak-anak, kemeja suami, siku dan poket baju, comot-momot kesan tumpahan makanan, itu belum masuk lagi part anak-anak yang makan coklat lap kat baju, makan aiskrim meleleh kat baju..  Betul tak? 

Jalan pintas untuk baju putih – terpaksa guna kaedah Bleaching (Clorox)! Kalau tangan jenis alah pada sabun peluntur, habis lah jadi kering, mengelupas, gatal-gatal kann. Risau juga boleh merosakkan kulit (disebabkan bahan kimia dan kadar asid yang tinggi) dan tak pasal-pasal allergik pulak tangan kita. Memang tak dinafikan, baju tu memang putih, tapikan baju yang putih bersih tadi tadi lama-lama boleh jadi  semakin menipis dan jarang, silap hari bulan boleh terkoyak sbb kain tu jadi rapuh. Baju sekolah zaman skg ni harga pon boleh tahan juga tau, takkan nak beli sampai berpasang-pasang. Especially baju sekolah yang branded-branded tu kannnn. Selagi boleh jimat, why not kita cari solusi permasalahan kita as ibu-ibu ni, betul tak?
Tak payah pening-pening lagi dah. Masalah ibu-ibu tu dah boleh di-settle-kan dengan Sabun Eziclean ni jer!

Dee nak Highlight kan kenapa Sabun Eziclean ni best sangat untuk ibu-ibu:


1# Rumusan Dwienzim
>>> Amat BERKESAN  menyingkirkan kotoran yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat, minyak dan sebagainya.

2# Formula Anti Bakteria
>>> Mencegah bau busuk, Menyahkuman & Menjadikan kain dan pakaian Berbau SEGAR  dan BERSIH.

3# Rumusan Pekat & Kurang Buih
>>> 
MeMUDAHkan pembasuhan & MenJIMATkan MASA dan AIRSabun Eziclean ni MESRA ALAM, formulasinya memang kurang buih, mudah nak bilas tapi sentiasa wangi dan tidak berbau hapak. Jimat Masa, Tenaga & Air. Dee pernah rendam baju kotor Dee 3 hari dalam sabun ni and terbukti memang air rendaman dari Eziclean ni tidak berbau busuk.

4# Rumusan Tanpa Klorin @ Caustic Soda


>>> Sesuai untuk Fabrik Tiruan dan Bahan Celupan (Batik & Dye). Wana baju TIDAK luntur malah nampak macam BARU 👍 (Tak payah risau dah kalau baju kita turun warna terkena dengan baju lain).. InshaAllah, Tangan kita pun selamat tak rosak!
Apa benda Caustic Soda tu? 
Caustic Soda ni sejenis Klorin atau Agent peluntur yang biasanya digunakan dalam industrial usage. Selalu premis-premis kilang memang guna untuk bersihkan lantai kilang. 



Senarai bahan mengikut pH

Caustic Soda ni mempunyai tahap skala tertinggi untuk range measurement pH iaitu pH14 ! Memang tak sesuai digunakan selalu, yelah tahap pH normal atau neutral is 7 je tau. Uiii...rosaklah kulit tangan selembut bayi kita ni kalau hari-hari duk terkena sabun peluntur! Tapi ibu-ibu tak perlu risau lagi lah sebab Sabun Eziclean BEBAS unsur soda ni.

5# Formula Anti Karat

>>> MeLINDUNGi Mesin basuh & Pakaian serta Mudah larut dalam air

Dee memang tak suka guna sabun serbuk sebab selalu bila habis je spin baju and time nak sidai mesti terjumpa bahagian baju yang bercapuk-capuk dengan sabun serbuk yang berketul pastu melekat plak kat permukaan baju akibat dari sabun serbuk yang tak larut betul masa membasuh. Biasa berlaku bila kita nak cepat and terlupa nak larutkan sabun serbuk dulu dalam air sebelum mula membasuh baju guna mesin basuh.

Akibatnyer terpaksalah basuh semula baju-baju tu.. Dah dua-tiga kali kerja plak nak kena buat.. Nampak tak pembaziran Masa, Tenaga & Air kat situ..isk Sebab tu dulu, Dee lebih prefer sabun detergent jenis Liquid. Agak lama jugak Dee tak guna sabun serbuk, sampailah kenal dengan Sabun Eziclean ni 😍


Kalau nak tahu, Sabun Eziclean bukan sekadar untuk basuh baju and kasut sekolah je tau. Any fabrics pun boleh KECUALI 100% Silk (Sutera). Dee tak suggest basuh sutera dengan sabun ni sebab memang sepatutnya kita basuh kain sutera ni dengan special detergent. Takpun nak senang pakai jer Premium Beautiful Wash untuk kain sutera lagi senang..hehehe..

Banyak testimoni Sabun Eziclean ni boleh guna untuk bersihkan kesan conteng pada dinding, jadikan papan pemotong daging bersih, basuh kasut getah Crocs, buat jadi spray lantai lah... Ehh.. senang cerita memang macam-macamlah sabun ni boleh basuh ibu-ibu! 

Bawah ni semua contoh TESTIMONI dari Customer Dee yang memang sangat-sangat berpuas hati dengan Sabun Eziclean ni 😍

HARGA SABUN EZICLEAN
1 pack hanya RM23
Berat 1 kg = 50 kali cucian (Sangat menJIMATkan!)
FREE ~ 1 skop sudu 
Self Pick Up area Presint 15 PUTRAJAYA
COD: Putrajaya/Cyberjaya/Serdang/Seri Kembangan/Bangi
: Seremban / Senawang / Rembau / Pedas (Weekend sahaja)
Kalau ada yang nak by POS LAJU pun boleh. Postage fee untuk Sabun Eziclean 1 pack ialah
RM10 (SM) / RM15 (SS)

No comments:

Post a Comment

BAHAGIAN-BAHAGIAN DALAM PREMIUM BEAUTIFUL

Basically, Premium Beautiful  ada  3 bahagian untuk dikategorikan sebagai 1 set lengkap iaitu: Long Bra Waist Nipper Long Girdle ...