Thursday, December 22, 2016

KOPI DENGAN GARAM BULUH ???


Korang pernah dengar tak pasal kopi garam? Alaa.. KOPI GARAM BULUH a.k.a MIN KAFFE (sebutan Min Kaf) yang viral lately ni.. Ni nak bagitau yang Dee pon dah terjebak dengan kopi garam ni tau.. 



Haa..ni la rupa KOPI GARAM BULUH tu..

Al-kisahnya macam ni, sebelum ni memang Dee tak tau pon kewujudan Kopi Garam Buluh ni.. Semuanya bermula masa Dee dalam pantang 3 minggu, baru sangat lepas bersalin Anas masa tu. Dee ada order Jamu Maharani dari sahabat Dee, Shareefah (Sha).. Kebetulan, Dee selalu nampak Sha ni up post pasal kebaikan Herba Maharani. Dee memang da lama usha Jamu ni, cuma tak pernah lagi sempat nak bertanya dengan Sha..

Apa kena mengena Jamu dengan Kopi? Haa..nilah Dee nak sambung ni.. Selepas da tanya macam-macam dengan Sha, Dee pon setuju nak cuba Jamu Maharani sebab masa tu memang Dee desperate sangat dah nak amalkan Jamu ni..(nanti Dee cerita sebab apa desperate sangat dekat page lagi satu ekk). So, Sha pon masa tu faham dan atas sebab ingin nak tolong ringankan sakit yang Dee tanggung ni, Sha pon mintakla husband nyer tolong COD dekat Dee keesokan harinya tu..

Bila barang da sampai dan dapat kat tangan, Dee pon eksaited la buka plastik, sekali tengok bukan Jamu Maharani jer ada dalam tu.. Sha siap bagi Gift lagi untuk baby Anas, dan terselit juga 2 sachet Min Kaffe dalam tu.. Pandaikan Sha promote kat Dee..hehe.. 

Nampak tak gift tu.. 2 helai baju rompers untuk baby Anas.. Tq SHA!


Petang tu jugak Dee rasmikan 1 sachet Min Kaffe tu..nampak sangat tak sabarnye kan..haha... Bancuh dengan air panas dan masa hirupan yang pertama.. cakap dalam hati.. Wow, boleh tahan jugak rasa kopi ni ek.. Esoknyer, Dee bukak lagi 1 sachet untuk minum waktu breakfast.. Nikmatnyer lahaii Dee rasa.. tapi Sha bagi 2 sachet jer.. itu pon da habis Dee guna.. Sejak dari hari yang Dee cuba tu, asek terngiang-ngiang jer rasa kopi nikmat sebenar tu.. Rasa lemak-lemak masin sebab ada Garam Buluh dalam tu dan Kopi ni rasa dia kurang manis sebab tanpa gula.. Dan yang bagusnya Dee baru tau yang Kopi Min Kaffe ni bukan calang-calang kopi tau.. Kopi Min Kaffe ni ada khasiatnya tersendiri..


Kopi dengan Garam pelbagai khasiat!!


Bila da rasa sekali memang nak lagi..Dee pon order online terus sekotak Min Kaffe.. Harganya pon berbaloi dengan ramuan dan khasiat yang terkandung dalam Kopi Garam Buluh ni.. 1 Kotak (20 Sachet) hanya RM 33.. kira-kira RM1.65 je 1 sachet tu.. kalau dekat luar mna nak dapat harga ni.. Kedai Mamak pon jual 1 sachet (kopi 3 in 1) @ kopi yang tiada khasiat RM 1.80-RM2.00 tau.. 

Rupanya tak cukup jugak sekotak Min Kaffe ni yer untuk Dee..hehe..sebab sedap sangat Aroma kopi Robusta ni, rasanya manis seperti jatuh cinta..Dee pon jadi la agen kopi ni, boleh dapat harga ahli dan senang nak order lain kali bila stok da tenat kann.. Kalau ada yang nak dapatkan Kopi Garam Buluh ni dengan harga ahli boleh la directly contanct Dee yer...




COD & Self pick up area PUTRAJAYA/CYBERJAYA/SEK.27, SHAH ALAM
By post pun boleh. Postage fee untuk MinKaffe Kopi Garam Buluh sekotak ialah
RM8 (SM) / RM10 (SS)

No comments:

Post a Comment

BAHAGIAN-BAHAGIAN DALAM PREMIUM BEAUTIFUL

Basically, Premium Beautiful  ada  3 bahagian untuk dikategorikan sebagai 1 set lengkap iaitu: Long Bra Waist Nipper Long Girdle ...